Malmös skönaste café

Klotter är så onödigt

När man går genom Malmö stad och kollar på väggarna så är det lite som att ta en långpromenad genom någons målarbok. En del saker är som enorma konstverk medan andra bara är slarvigt klotter. Jag fattar ju att de som målar har ett budskap och att det kan klassas som konst men vissa av de så kallade konstverken ser mer ut som någon tappat sin sprayburk och det är så jäkla onödigt. 

Klotter och pengar - Vi kan göra något bättre!

Jag gick förbi ett av de där husen som det alltid klottras på och såg att ett företag som utför fasadtvätt i Malmö var där igen för att tvätta och måla över. Det är liksom inte första gången de är där och det måste kosta staden hur mycket som helst. De pengarna skulle vi kunnat använda till betydligt roligare saker än att ta bort kludd!

Några grejer jag kommer på här på rak arm är:

  • Bättre lekplatser - De lekplatser som finns i området är gamla och slitna. En upprustning av dem skulle vara till nytta både för barnen och för det estetiska. 
  • Rastgårdar för hundar - Då slipper vi hoppa hage för att undvika bajskluddar på marken som vi gör idag. 
  • Fler grönytor - Nu har vi många fina gröna ytor i Malmö men det hade varit fint med en eller ett par grönområden till i centrum. 

Men så länge vi har ungdomar som kluddar och kladdar på väggarna så blir det inget med såna saker och inte heller blir det pengar över till ungdomsgårdar och aktiviteter. 

15 Feb 2024