Malmös skönaste café

Surfing i Sverige

Sverige är till största delen omgärdat av hav och vi har faktiskt riktigt vackra stränder. De kan förstås inte jämföras med stränder i södra Europa, Thailand eller Australien, men det finns en hel del möjligheter till strandliv under några månader om året.

Själv var jag en hängiven surfare under några år i min ungdom. Jag spenderade ett par år i Australien och surfade så ofta jag kunde. När jag sen kom tillbaka till Sverige var det inte lätt att ge upp denna hobby - det var som om havet kallade på mig. Jag surfar fortfarande då och då, mestadels nere i Ystadtrakten. Det skänker mig en otrolig känsla av frid att vistas i saltvatten iklädd min våtdräkt - det är nästan som en pånyttfödelse varje gång.

Kaffe och gifflar på en flytbrygga - det är ren lycka

Egentligen är det kanske inte surfandet i sig som är den stora passionen, utan att spendera tid i och vid havet. Min favoritstund är ofta när jag känner mig klar med mina försök att rida över vågorna och slår mig ner med min termos och mina gifflar på nån mysig flytbrygga och ser ut över det stora blå.

Jag slås alltid över en otroligt stark känsla av tacksamhet för livet och allt livet har bjudit mig på; tacksamhet för all skönhet, alla dofter, smaker och känslor. 

Livet är så himla kort, det blir man alltmer medveten om ju äldre man blir. Det gäller att ta vara på de dagar man har och fokusera på det som är vackert och får en att må bra.

27 Feb 2024