Malmös skönaste café

3 yrken med enkel utbildning

I dagens samhälle är det många som söker jobb för att få vardagen att gå runt. Kanske är du en av dem och kanske är du inte så sugen på att spendera flera år i skolbänken för att få ett nytt jobb. Då har vi 3 jobb där du snabbt kommer igång med ingen, eller en väldigt kort och enkel, utbildning. 

Kriminalvårdare

Att bli kriminalvårdare är enklare än många tror. Den bästa vägen att gå om man är intresserad av yrket är att bli timvikarie på en av landets anstalter eller häkten. Du kan också söka till kriminalvårdsutbildning direkt. Kursen blandar praktik med teori och du har betalt under hela studietiden. Längd är cirka 24 veckor i skola, plus praktik. 

Vårdbiträde

Inom vården finns det behov av många olika människor. Från läkare, sjuksköterskor, undersköterskor till vårdbiträden. Den sistnämnda kan du jobba som utan utbildning men med en vårdbiträde utbildning får du en tryggare anställning och bättre lön. Jobb finns inom hemtjänst, äldrevård men också på sjukhus.

Bartender

Det finns gott om bartender-utbildningar, och ofta är de rätt dyra. Men faktum är att det krävs ingen utbildning för att jobba i bar. Det finns många självlärda bartenders och med hjälp av en drinkbok och tid kommer du att lära dig även de krångligaste drinkarna. 

Självklart kan man utöver dessa tre också hitta andra jobb. Du kan ju titta in på ett café i din närhet och fråga om de söker personal. Det räcker ofta med ett intresse för att jobba på ett café, resten lär du dig. 

27 Jan 2024