Malmös skönaste café

Företagslån - vem kan få?

Ett grundkrav för ett företagslån är att du har ett företag. Det kan vara aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma - det spelar inte så stor roll. Det är inte heller någon skillnad om du driver ett café eller har tillverkning av något. 

Andra saker som krävs är att det finns en återbetalningsförmåga och en budget som visar att man har inkomster som gör att man klarar av ett lån. På företagslån.nu kan du läsa mer om de olika detaljerna du behöver tänka på. Där kan du också jämföra olika företagslån för att se vilket som är bäst just för dig och ditt företag.

Ska man verkligen låna?

Det absolut bästa är ju naturligtvis att ha sparade medel att ta av. Tar man ett lån så ska ju det betalas av och det med ränta. Men det finns alltid skäl att överväga lån om man:

  • Behöver pengar snabbt till företaget
  • Ska investera i en ny maskinpark
  • Lanserar ny produkt
  • Är i en rekryteringsprocess

Ett lån för företag har ofta bättre villkor än de man har privat och har man dessutom bra säkerhet kan man sänka räntor ytterligare. Innan du tar lånet bör du ställa dig frågor som "måste jag ha pengarna nu?" och "vad händer om jag inte tar lånet nu?". Om svaren på de frågorna är "Ja" och "hamnar i problem" så är det bästa att ta lånet. Är svaret däremot ett nej på första frågan så bör du vänta. 

 

29 Mar 2022