Malmös skönaste café

Har du koll på Peder Lamm?

Om ni är fantaster av Antikrundan på tv, så har ni troligtvis full koll på Peder Lamm. Han var med där ett tag som antikexpert samt att han även har gjort en massa andra tv-program med samma tema, så som Otroligt Antikt och Slottsliv. Han har dessutom medverkat i en massa andra program. Dock valde han att för ett par år sedan lämna tv, på grund av en idé han hade till program som blev stulen! 

Idag sysslar han med andra saker, bland annat så har han föreläsningar, specialsydda resor samt at han skriver artiklar för tidningen Antik & Auktion. Sedan har Peder Lamm blåst liv i ett gammalt familjevaumärke, Lamm & Compagnie. Det gundades i slutet av 1700-talet av Peders förfader Aron Levi Lamm.  

Ekologiskt, veganskt och exklusivt

De produkter som finns i Peder Lamms sortiment är bland annat hudvårdsprodukter, som tillverkas hos Grevinnans rum i Gränna. Än så länge så erbjuds handsprit, flytande tvål, body lotion, raktvål, doftljus samt en body balm med bas av sheasmör. Den ledande doftnoten i alla produkter är just sandelträ. Det är fler produkter på gång, enligt Peder Lamm själv!

Vad är sandelträ?

Sandelträ är något som länge varit populärt att använda på olika sätt. Det är ett  träd av släktet Santalum. Träet i sig är doftande och används bland annat som rökelse, i parfymer, för finsnickerier samt inom den alternativmedicinska aromaterapin. Den används även som krydda ibland!  Träet förekommer i två varianter, vitt och rött sandelträ.

 

9 Feb 2022