Malmös skönaste café

Rekrytera på rätt sätt

Rekrytering, det är något som kan göras på lite olika sätt, även om det för det mesta följer en och samma process. Ett sätt att göra unik rekrytering oavsett situation, det är att gå via GigStep. De har lite olika sätt de kan hjälpa dig på. Bland annat sysslar de med gigjobb och har även headhunting. 

Om du ska rekrytera, själv eller med hjälp av ett rekryteringsföretag, det är upp till dig och de behov du har. Fundera på vad det är för typ av person som behövs in i företaget. Kanske denna person redan finns i organisationen? Det kan vara smart att leta internt. Nya uppgifter för en person du redan har som medarbetare kan vara helt rätt. Eller har du haft tidigare medarbetare som kanske är sugna på att komma tillbaka?

Hjälp med att rekrytera

När en rekrytering ska göras, så innebär det att det måste läggas ner en hel del tid på att få till en bra process. Om du känner att du inte har den tiden eller att du inte har de rätta kunskaperna, så kan det vara bra att ta in ett rekryteringsföretag. 

En process brukar innebära att ta fram en kravprofil, lägga ut annons, kalla till intervjuer och genomföra dessa samt göra urval och anställa. Dock går det att testa på att ta in en giggare, för att se om en viss person passar på viss plats. Gör den det så kan du välja att anställa denne, eller att testa en annan giggare. 

21 Nov 2022