Malmös skönaste café

Smart välja en terrassmarkis

Något som är vanligt att se på caféer, det är terrassmarkiser samt även andra typer av markiser. En terrassmarkis är även perfekt att ha hemma, ute på terrassen. Det istället för att satsa på ett parasoll till exempel. Det finns ju markiser i en mängd olika utföranden, storlekar och färger. Utöver terrassmarkiser så finns det ju även fönstermarkis, vertikalmarkis, balkongmarkis, sidomarkis samt många fler därtill. 

En markis för terrassen är bra om du vill ha bra med skugga samt även kunna skydda din uteplats och dig själv mot regn. 

Sköt om din markis

Oavsett om du satsar på att köpa en terrassmarkis eller en annan variant av markis, så är det bra att se till att ta hand om den! Du bör inte lämna den utfälld då det blåser eller regnar allt för hårt samt att det kan vara bra att rulla in den om det förväntas att bli snö. Det finns även smarta skydd att använda dig av.

Skulle det vara så att din markis har skadats, se till så att en fackman reparerar den åt dig. Det du kan göra på egen hand dock är att smörja in rörliga delar samt se till att hålla markisväven ren. 

Att rengöra markiser är inte svårt. Det gör du enkelt med hjälp av en trasa, ljummet vatten och vanligt diskmedel. Ofta är det akrylfiberduk som markiser är tillverkade i och de tål ganska mycket samt att de inte bleks så lätt. 

Tänk på att låta markisen torka helt före du rullar in den!

16 Mar 2022