Malmös skönaste café

Tips - så här flyttstädar du

Det är inte många som slår ihop klackarna av glädje när det är dags att flyttstäda, och därför har jag valt att sätta ihop en liten guide för hur du gör för att det ska gå så smidigt som möjligt. Det är små tips jag fått av vänner och bekanta men också från proffsen på https://jourstadsverige.se/ som delat med sig av sina bästa knep. 

Börja högt, och längst in

Det kanske låter konstigt men tanken bakom att börja längst upp är att skräp vill ramla neråt. Gravitationen är din vän och om du ser till att börja med tak och lister, överskåp och ventiler så blir det enklare att avsluta sedan. Väljer man att boka flyttstädning i Malmö utfört av experter så kommer de att jobba just på detta vis. 

  • Torka taket med en mjuk, fuktad trasa och glöm inte att öppna upp de lampor som ska sitta kvar. 
  • Börja med de rum som är längst bort och jobba dig ut mot utgången.

De två tyngsta rummen

Att städa ur ett sovrum eller ett vardagsrum är snabbt gjort. Det kräver inte särskilt mycket jobb eller planering egentligen. De två tyngsta rummen däremot - köket och badrummet - kan man behöva hjälp med. 

Badrummet kan du med fördel använda dig av duschen för att städa. Spola av, skura ordentligt och spola sedan igen. Glöm inte att göra rent i golvbrunnen! 

Köket handlar mest om att jobba på tills det är klart. Det du inte ska glömma här är att dra ut spis, kyl och frys och lämna dem utdragna så besiktning blir enkel. Mitt sista tips är att dra ut den understa lådan i lådhurtsen helt och hållet. Det trillar ofta ner saker bakom där! 

26 May 2022