Malmös skönaste café

Upptäck Laholm

På väg ner till Skåne och Malmö, så är det inte omöjligt att du passerar Laholm, som ligger i Halland. Stanna gärna till här! Bland annat har de ett bra café, som heter Conditori Cecil. Jag har en kompis, som jobbar som elektriker i Laholm, som pratar sig varm om detta ställe! 

Sedan så har Laholm mer än bara bra fika! Det finns faktiskt en hel del trevliga sevärdheter här. 

Se och göra i Laholm

Hallandskusten i sig är fantastisk och det finns flera mil långa sandstränder här. Sedan har Laholm en lång historia som kurort. Det finns även gott om fantastiska naturupplevelser här. Missa inte att besöka Tjärby sanddynsreservat med dess vackra tallskogar och vindlande landskap. Även Hökafältets naturreservat är väl värt ett besök där strand och skog möts på ett häftigt sätt. Där finns det även gott om fågelliv. 

Fiske är något som är stort i Laholm och det är inte konstigt, eftersom att  Lagan är ett av ortens bästa fiskevatten och hit tar sig fiskare från hela världen för att uppleva laxbeståndet. Andra bra ställen att fiska på är Smedjeån och Uddaresjön.

Kultur finns det med i denna stad. Missa inte att kolla in Laholms teckningsmuseum, som är Nordens enda museum för enbart teckningskonst, eller Laholms keramikmuseum, som visar upp ortens rika krukmakarhistoria.

Laholm har även ett stort utbud restauranger, pubar och caféer som kan göra även den mest kräsna middagsgästen nöjd. 

4 Jan 2022