Malmös skönaste café

Viktigt med bra belysning

Belysning och rätt sorts lampor, det är viktigt oavsett om man talar om att ha det hemma, eller på ett café. Rätt sorts lampa kan göra mycket för ett rum! Oftast när de flesta inreder sina hem, så lägger de extremt mycket fokus på att hitta rätt sorts möbler och annan inredning. Det som glöms bort lite, det är att lägga krut på belysningen. Bland annat handlar det om att se till att ha ett bra antal med lampor samt att det är olika former av ljuskällor som man satsar på. Det räcker sällan att ha en lampa i taket i varje rum.

Det kan vara bra att utgå från det rum du ska sätta in belysning i, för att välja rätt sorts lampa.

Rätt lampa till rätt rum

Olika rum har behov av olika sorters belysning. Ofta talar man om allmänbelysning, stämningsbelysning, arbetsbelysning samt punktbelysning. I ett vardagsrum kan du behöva ha alla dessa olika varianter. Dels allmänbelysning för att se när du ska städa, stämningsbelysning när du ser på tv, arbetsbelysning för att kunna handarbeta i soffan samt punktbelysning för att lysa upp bokhylllan eller en vacker tavla.

Ett normalstort rum i ditt hem, det bör ha mellan 5-7, ibland 9 ljuskällor. Sedan är det upp till dig vad det ska vara för slags lampor. Det finns ju snygga taklampor, bordslampor, fönsterlampor, golvlampor, ljusslingor och så klart levande ljus. Välj de lampor du gillar allra mest!

3 Mar 2022